perjantai 18. tammikuuta 2013

Flora & Fauna 2008

Arabian tehdas aloitti vuonna 2000 uuden taidelautasten keräilysarjan (-2011 asti) . Keräilyteemaksi valittiin suomalaiset eläinsadut. Taidelautasia ilmestyi kaksi - neliömäinen ja pyöreä -vuosittain ja niissä on kuvattuna saduissa esiintyviä eläimiä ja kasveja.
Arabian lautasten toteuttajat:
Taiteilijat: Eeva Sivula ja Pekka Toivonen
Tämä Sammakkolautanen on vuodelta 2008. Lautasen pari, eli pyöreä lautanen vielä puuttuu :)
Tämän lautasen olen ostanut muutama vuosi sitten Rovaniemen kirppikseltä.

"Kyyhkysen näkö ja sammakon kuulo
Kyyhkynen ja sammakko kehuivat toinen näöllään, toinen kuulollaan. Kyyhkynen sanoi, jotta hän näkee kuusen latvasta naurissiemenensiemenen. Sammakko sanoi, jotta hän kuulee tarkemmin. Sitten kyyhkynen nokkasi sen siemenen ja lensi järven poikki. Kun se pudotti nokastaan siemenen järveen, sanoi sammakko: "Mikäs lompsaus se oli?" Sen tähden täällä sanotaan, että on tarkka silmä kuin kyyhkysellä ja tarkka korva kuin sammakolla."

In 2000 Arabia-factory started a new collector`s series of Art plates (till -2011).Finish fables were selected to be the theme of the plates. Two Art plates were released every year.
The creators of Arabia`s Art plates:
Finnish artists: Eeva Sivula and Pekka Toivanen.
This frog plate is from the year 2008. I don`t have the pair for this. :)
I bought this plate from a fleamarket in Rovaniemi a few years ago.

"Dove`s eye and Frog`s ear
A dove and a frog were boasting, the dove about her sight, the frog about his hearing. Said the dove, Ì can see a turnip seed sitting on the highest branch of a tree.` The frog replied, `But my hearing is better than yours.` `The dove pecked at the seed and flew across the lake with the seed in her beak. Then she dropped it in the lake, to which the frog said, `What was that great big splash?`
That is why they say that you can have an eye as sharp as a dove and an ear as sharp as a frog."

4 kommenttia: